aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
hollands |
Spruitjesliefhebbers opgelet! Chef-kok Dave Verheul van The Town Mouse in Melbourne tovert met lekkere seizoensproducten. Inspiratie voor vanavond of voor het kerstdiner: gebakken spruitjes met citroen, munt en karnemelk.
Ingrediënten
- 80 ml karnemelk
- ½ tl mosterd
- 1 el crème fraîche
- ½ tl citroensap
- 1 el olijfolie + 2½ el
- 500 g spruitjes schoongemaakt, gehalveerd
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1 biocitroen rasp
- 2 laurierblaadjes
- 25 g parmezaan geraspt
- 4 el munt fijngesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Mix met een staafmixer de karnemelk, mosterd, crème fraîche, citroensap en 1 el olijfolie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de rest van de olie in een grote, ovenbestendige koekenpan of braadpan op matig tot hoog vuur. Schep de spruitjes met de knoflook, citroenrasp en laurierblaadjes 3-4 min. om tot ze licht karamelliseren.
- Zet de pan in de oven en bak ze nog 8-10 min. tot goudbruin en beetgaar.
- Zet de ovengrill op de hoogste stand. Haal de gebakken spruitjes uit de oven en schep om met de dressing. Bestrooi ze met parmezaan en zet ze nog 3-4 min. onder de grill tot de dressing licht bindt en de kaas smelt en licht kleurt.
- Bestrooi met munt en serveer.
Voedingswaarde
Recepten en bereiding: Dave Verheul. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Bernie Smithies. Tekst: Zara Zilibowitz. Bewerking: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!