Gebakken spruitjes met citroen, munt en karnemelk

Gebakken spruitjes met citroen, munt en karnemelk

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | hollands |
Spruitjesliefhebbers opgelet! Chef-kok Dave Verheul van The Town Mouse in Melbourne tovert met lekkere seizoensproducten. Inspiratie voor vanavond of voor het kerstdiner: gebakken spruitjes met citroen, munt en karnemelk.
Kooktijd25 minutes
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • 80 ml karnemelk
  • ½ tl mosterd
  • 1 el crème fraîche
  • ½ tl citroensap
  • 1 el olijfolie + 2½ el
  • 500 g spruitjes schoongemaakt, gehalveerd
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 biocitroen rasp
  • 2 laurierblaadjes
  • 25 g parmezaan geraspt
  • 4 el munt fijngesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Mix met een staafmixer de karnemelk, mosterd, crème fraîche, citroensap en 1 el olijfolie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de rest van de olie in een grote, ovenbestendige koekenpan of braadpan op matig tot hoog vuur. Schep de spruitjes met de knoflook, citroenrasp en laurierblaadjes 3-4 min. om tot ze licht karamelliseren.
  • Zet de pan in de oven en bak ze nog 8-10 min. tot goudbruin en beetgaar.
  • Zet de ovengrill op de hoogste stand. Haal de gebakken spruitjes uit de oven en schep om met de dressing. Bestrooi ze met parmezaan en zet ze nog 3-4 min. onder de grill tot de dressing licht bindt en de kaas smelt en licht kleurt.
  • Bestrooi met munt en serveer.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Dave Verheul. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Bernie Smithies. Tekst: Zara Zilibowitz. Bewerking: Merijn Tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!