aantal 6 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Deze kalfskoteletten met saffraantomaten-venkelsalade is het pérfecte maal om te delen. Zet een grote schaal met deze knapperige kalfskoteletten op tafel en tast toe!
Ingrediënten
- 500 g kerstomaatjes
- 80 ml olijfolie + extra om te bakken
- 4 el rodewijnazijn
- ¼ tl saffraandraadjes
- 1 teen knoflook geperst
- 100 g gedroogd broodkruim of paneermeel
- 1½ tl Italiaanse kruiden gedroogd
- 75 g bloem
- 2 eieren
- 6 kalfskoteletten à 250 g, of 6 kalfsschnitzels à 150 g
- 1 venkel groot, geschaafd op een mandoline
- voor erbij: radijscress en partjes citroen
- ook nodig: mandoline
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de olie en azijn. Strooi de saffraan en wat zout en peper erover. Rooster ze ± 15 min. tot ze net barsten. Schenk het uitgelopen sap in een kom en voeg de knoflook en wat zout en peper toe.
- Doe het broodkruim met de kruiden in een diep bord en voeg wat zout toe. Doe de bloem in een ander diep bord en meng er wat zout en peper door. Klop in een ander diep bord de eieren los. Leg de koteletten tussen twee vellen bakpapier en plet ze met een deegroller tot ze 1 cm dik zijn. Wentel de koteletten door de bloem, doop ze in de eieren, laat even uitlekken en wentel ze dan goed door het broodkruim.
- Verhit in een zware koekenpan een bodempje olie van 1 cm op matig tot hoog vuur. Bak de koteletten hierin met drie tegelijk 5 min., keer ze en bak ze nog 5 min., tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Schep de venkel, de geroosterde tomaatjes en het sap in een kom. Serveer met radijscress en partjes citroen.
Voedingswaarde
Recept en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!