Cocktail met begonia, munt, sinaasappelwodka en -likeur

Cocktail met begonia, munt, sinaasappelwodka en -likeur

aantal 1 | drankje | feestelijk, weekend | |

In delicious. 8 maakt Merijn fleurige gerechten met begonia’s. Fritters, zeebaars, een citroen-crèmetaart en een frisse cocktail. In de video krijg je een exclusief kijkje achter de schermen bij de fotoshoot. 

Kooktijd:30

Intrekken1

Ingrediënten

  • 1 biosinaasappel stukje schil
  • 50 ml wodka
  • 100 g suiker
  • 1 el munt gedroogd
  • 1 biolimoen rasp en sap
  • 10-15 begoniabloemen roze of rode
  • 30 ml sinaasappellikeur
  • koolzuurhoudend water ijskoud

Instructies

  1. Doe de sinaasappelschil in de wodka en laat 1 uur, maar liever een paar dagen, staan.
  2. Verwarm de suiker met 200 ml water in een steelpan. Voeg de munt, limoenrasp en -sap toe. Laat op laag vuur in 15 min. zacht inkoken tot een siroop. Zeef de siroop.
  3. Snijd de bloemen fijn, voeg toe aan de siroop en pureer grof, zodat de siroop roze wordt. Eventueel kun je de siroop zeven.
  4. Doe 20 ml (± 1¼ el) siroop (of meer naar smaak) in een groot cocktailglas. Voeg de likeur en wodka toe en vul af met bruiswater.
  5. Bewaar de rest van de siroop voor later gebruik of voor meer cocktails.

Voedingswaarde

Laat je inspireren door deze fleurige video:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Recepten en bereiding: Merijn Tol. Fotografie: Eric van Lokven. Styling, bloemenstyling: Cyn Ferdinandus

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!