aantal 1 |
drankje |
feestelijk, weekend |
|
In delicious. 8 maakt Merijn fleurige gerechten met begonia’s. Fritters, zeebaars, een citroen-crèmetaart en een frisse cocktail. In de video krijg je een exclusief kijkje achter de schermen bij de fotoshoot.
Ingrediënten
- 1 biosinaasappel stukje schil
- 50 ml wodka
- 100 g suiker
- 1 el munt gedroogd
- 1 biolimoen rasp en sap
- 10-15 begoniabloemen roze of rode
- 30 ml sinaasappellikeur
- koolzuurhoudend water ijskoud
Instructies
- Doe de sinaasappelschil in de wodka en laat 1 uur, maar liever een paar dagen, staan.
- Verwarm de suiker met 200 ml water in een steelpan. Voeg de munt, limoenrasp en -sap toe. Laat op laag vuur in 15 min. zacht inkoken tot een siroop. Zeef de siroop.
- Snijd de bloemen fijn, voeg toe aan de siroop en pureer grof, zodat de siroop roze wordt. Eventueel kun je de siroop zeven.
- Doe 20 ml (± 1¼ el) siroop (of meer naar smaak) in een groot cocktailglas. Voeg de likeur en wodka toe en vul af met bruiswater.
- Bewaar de rest van de siroop voor later gebruik of voor meer cocktails.
Voedingswaarde
Laat je inspireren door deze fleurige video:
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Recepten en bereiding: Merijn Tol. Fotografie: Eric van Lokven. Styling, bloemenstyling: Cyn FerdinandusJe kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!