Snelle rosbief met pittige parmezaan-bloemkool

Snelle rosbief met pittige parmezaan-bloemkool

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | |
Waarom zou je een hele batterij potten en pannen uit de kast trekken als je op één bakplaat of in één ovenschaal een compleet maal kunt bereiden? Deze snelle rosbief met pittige parmezaan en bloemkool is easy en lekker.
Kooktijd15 minutes
Oven30 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 el salieblaadjes fijngesneden
  • 5 el olijfolie
  • el balsamicosiroop crema balsamico
  • 800 g rosbief opgebonden (vraag aan de slager)
  • 1 bloemkool klein, in roosjes verdeeld
  • 40 g parmezaanse kaas geraspt
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 150 g rucolablaadjes
  • 1 citroen sap

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200°C. Meng in een kom de knoflook, salie, 1 el van de olie en 1½ el van de balsamicosiroop. Wrijf de rosbief ermee in. Leg het vlees aan één kant van een met bakpapier beklede bakplaat. Schik de bloemkoolroosjes ernaast en sprenkel er 2½ el van de olie over. Braad het vlees 15 min., neem de bakplaat uit de oven, bestrooi de bloemkool met de parmezaan en de rode peper en sprenkel de rest van de balsamicosiroop erover. Zet nog 12-15 min. in de oven tot de bloemkool mooi kleurt en de rosbief medium is. Laat het vlees losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
  • Schep intussen de bloemkoolroosjes om met de rucola. Klop in een kom het citroensap, de jus van het vlees en 1½ el olie door elkaar. Sprenkel over de bloemkoolsalade.
  • Snijd de rosbief in dunne plakjes. Verdeel de salade over diepe borden en schik de plakjes rosbief erop.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Voor nog veel meer vleesinspiratie bestel je deze onmisbare vleesbijbel: delicious. hét vleesboek. Ook leuk om cadeau te doen!
 
 
 
 
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Petrina Tinslay. Styling: Vivien Walsh. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!