Broodpudding met ananas

Broodpudding met ananas

aantal 8 | | doordeweeks, pasen, zomer | |
Gooi oud brood nooit weg want je kunt er ontzettend lekkere dingen mee maken. Wat dacht je van deze broodpudding met ananas? Lekker!
Kooktijd15 minutes
Oven30 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 1 blik ananasschijven op siroop, 570 g, uitgelekt
  • 2 eieren
  • 350 ml melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • ½ tl kardemom gemalen
  • 12 sneden brioche- vof rozijnenbrood, van 1 dag oud
  • poedersuiker
  • vanille–ijs om erbij te serveren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de ananasschijven uitlekken en vang 100 ml siroop op. Snijd 6 ananasschijven in kwartjes. Klop het ei los met de melk, het opgevangen ananassap, de vanillesuiker en de kardemom.
  • ​Haal het brood door het beslag en leg het dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal (18 x 28 cm). Stop de stukjes ananas ertussen. Giet de rest van het eiermengsel over het brood. Laat 10min. staan.
  • ​Bak de broodpudding 25-30 min. in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Bestrooi met de poedersuiker en serveer met een bol vanille–ijs.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Tip: Vervang de ananas ook eens door schijfjes perzik of abrikoos. Of gebruik croissants i.p.v. van brood
delicious. samen met Del Monte. Beeld: Studio Philippi
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!