Broodpudding met ananas

Broodpudding met ananas

aantal 8 | | doordeweeks, pasen, zomer | |

Gooi oud brood nooit weg want je kunt er ontzettend lekkere dingen mee maken. Wat dacht je van deze broodpudding met ananas? Lekker!

Kooktijd:15

Oven30

Totale tijd:45

Ingrediënten

  • 1 blik ananasschijven op siroop, 570 g, uitgelekt
  • 2 eieren
  • 350 ml melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • ½ tl kardemom gemalen
  • 12 sneden brioche- vof rozijnenbrood, van 1 dag oud
  • poedersuiker
  • vanille–ijs om erbij te serveren

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de ananasschijven uitlekken en vang 100 ml siroop op. Snijd 6 ananasschijven in kwartjes. Klop het ei los met de melk, het opgevangen ananassap, de vanillesuiker en de kardemom.
  2. ​Haal het brood door het beslag en leg het dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal (18 x 28 cm). Stop de stukjes ananas ertussen. Giet de rest van het eiermengsel over het brood. Laat 10min. staan.
  3. ​Bak de broodpudding 25-30 min. in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Bestrooi met de poedersuiker en serveer met een bol vanille–ijs.

Voedingswaarde

Tip: Vervang de ananas ook eens door schijfjes perzik of abrikoos. Of gebruik croissants i.p.v. van brood

delicious. samen met Del Monte. Beeld: Studio Philippi

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!