aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
|
Niks zo fijn als buiten eten in de zomer, vinden we. Het lijkt alsof alles dan beter smaakt. We doen niet al te ingewikkeld en als het kan, maken we alles van tevoren. Deze kip met abrikozen, moscatel en snijbonenstamppot staat bijv. binnen drie kwartier op tafel. En veel kun je al van tevoren maken!
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 4 scharrelkippenpoten
- 1,2 kg aardappels kruimig, geschild, in stukken
- 600 g snijbonen in reepjes
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 8 abrikozen vers
- 100 ml moscatel dessertwijn
- evt.1 el honing
- 200 g crème fraîche
- 2 bosuitjes in ringetjes
Instructies
- Verhit in een braadpan 2 el van de olijfolie. Bestrooi de kippenpoten met zout en peper en bak ze in 30-35 min. goudbruin en gaar. Kook intussen de aardappels in water met zout in 20 min. gaar.
- Verhit in een koekenpan de rest van de olijfolie. Voeg de snijbonen toe en bak ze in 8 min. beetgaar. Voeg de knoflook toe en bak nog 1-2 min.
- Halveer de abrikozen en wip de pit eruit. Neem de kippenpoten uit de pan en houd onder aluminiumfolie warm. Schenk tot 2 el braadvet uit de pan. Bak de abrikozen 2 min. in het achtergebleven bakvet.
- Schenk de moscatel in de pan, schraap de aanbaksels met een spatel los en laat de jus 2-3 min. inkoken. Voeg voor een zoetere saus de honing toe. Leg de kippenpoten terug in de pan zodat ze warm blijven.
- Giet de aardappels af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep de snijbonen met de bosui erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de stamppot op 4 borden. Leg de kippenpoten erbij en schenk de jus erover.
Voedingswaarde
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!