aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
|
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
|
Een retourtje visboer duurt langer dan het paneren en bakken van deze kibbeling. Heb je extra tijd? Maak dan ook de mayonaise voor de remouladesaus helemaal zelf.
Ingrediënten
- 1 augurk, zoetzuur
- 1 tl kappertjes, fijngesneden
- 2 el zachte tuinkruiden, bijv. peterselie, bieslook en/of kervel, fijngesneden
- 5 el mayonaise
- olie, om te frituren
- 500 g schelvisfilet
- 225 g zelfrijzend bakmeel
- 300 ml mineraalwater, bruisend
- 150 g veldsla
- 300 g doperwten diepvries, ontdooid
- 2 bosuitjes, in ringetjes
Instructies
-
Snijd de augurk in piepkleine blokjes. Meng de augurk met de kappertjes en de kruiden door 3 el mayonaise.
-
Verhit de olie om te frituren tot 180°C. Dep de vis droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 3-4 cm. Klop een glad beslag van het zelfrijzend bakmeel met het mineraal- water en een inke snuf zout. Haal de vis door het beslag en laat langzaam in de hete olie zakken. Bak de kibbeling in kleine porties in 3-4 min. goudbruin, gaar en knapperig. Schep met een schuimspaan uit de olie en laat op een bord met keukenpapier uitlekken.
-
Verdeel intussen de veldsla met de erwten over een schaal. Klop de laatste 2 el mayonaise met 2 el water los. Schenk over de salade. Bestrooi met de bosui en peper naar smaak.
-
Verdeel de kibbeling over 4 borden. Zet op elk bord een schaaltje remouladesaus en serveer met de salade. Geef er gebakken aardappelblokjes of gekookte aardappels bij.
Voedingswaarde
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!