spaghetti marinara met witte wijn en kappertjes

spaghetti marinara met witte wijn en kappertjes

aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | italiaans |

Deze spaghetti marinara is een echte klassieker. Voeg al jouw favoriete zeefruit toe en geniet! Dit gerecht is alles wat je nodig hebt: een rijkgevulde pasta met jouw favorieten uit zee.

Kooktijd:35

Totale tijd:35

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 chilipeper rood, fijngesneden
  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • 375 ml witte wijn
  • 250 g kerstomaatjes
  • 3 el kappertjes afgespoeld en uitgelekt
  • 100 g boter in mini-blokjes
  • 1 kg zeebanket bijv. garnalen, blokjes witvis en pijlinktvisjes
  • 3 el peterselie plat, fijngesneden
  • 500 g vongole schoongemaakt
  • 400 g spaghetti

Instructies

  1. Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur. Schep er de peper en knoflook 2-3 min. in om. Voeg de wijn en tomaatjes toe en laat ze in ± 10 min. stuk koken. Voeg de kappertjes toe. Klop de boterblokjes er een voor een vlug doorheen. Voeg het zeebanket (maar de vongole nog niet) toe en laat ze in 5-6 min. gaar worden. Neem van het vuur en voeg de peterselie toe. Houd afgedekt warm. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg 4 el water en de vongole toe. Stoom ze afgedekt onder af en toe omschudden in 2-3 min. gaar, zodat de schelpen opengaan. Schep de geopende schelpen samen met de spaghetti door de saus, voeg zout en peper naar smaak toe en serveer meteen.

Voedingswaarde

Recept en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!