aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
De zilveren huid van zeebaars is zo mooi en smakelijk dat het zonde is hem van zijn jasje te ontdoen. Bak ‘m een paar minuutjes in hete olijfolie, schenk er wat visjus over en het resultaat is simpel maar verbluffend.
Ingrediënten
- 4 zeebaarsfilets vraag de visboer
- 2 el citroensap
- 3 el olijfolie
visjus met witte wijn en boter
- 1 olie scheutje
- 3 sjalotjes fijngesneden
- 120 g bleekselderij in stukjes
- 4 tenen knoflook fijngesneden
- 200 ml wijn wit
- 400 ml visfond
- 100 g boter in stukjes
Instructies
- Wrijf de zeebaars in met zout, peper en citroensap en laat dit even intrekken. Verhit de olijfolie en bak de filets 4-6 min. aan elke kant tot ze gaar zijn. Lekker met jus van zeebaars met witte wijn en boter en aardappelpuree.
visjus met witte wijn en boter
- Verhit de olie en bak de sjalot, bleekselderij en knoflook zachtjes 3 min. op middelhoog vuur. Blus af met de witte wijn. Kook dit in tot 1/3 en voeg de visfond toe. Laat dit 20-25 min. op hoog vuur inkoken tot 1/3 en zeef de saus. Voeg de boter toe en meng alles met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarde
Recepten: Jonathan Karpathios. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Ellen van Mol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!