Pikante visburger met venkel

Pikante visburger met venkel
R+B=S Janneke Philippi P Serge Philippi studio Philippi

aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | midden-oosters |
Eens een andere burger proberen? Deze pikante visburger is gemaakt met schelvis uit de Noordzee. Muhammara zorgt voor extra pit en is gemaakt van paprika, granaatappel en walnoten.
Kooktijd20 minutes
Oven12 minutes
Totale tijd32 minutes

Ingrediënten

  • 600 g schelvisfilet
  • 4 el muhammara
  • 1 Turks brood
  • 1 venkel dun geschaafd of -gesneden
  • 3 el olijfolie
  • 2 limoenen gehalveerd
  • 1-2 limoenen sap
  • 100 g romainesla in repen
  • handvol olijven zwart, grof gehakt
  • 1 bosje koriander grof gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de schelvisfilet op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de vis met de muhammara en rooster in de voorverwarmde oven in 12 min. gaar. Leg het brood na 4-6 min. bij de vis in de oven en bak in 6-8 min. knapperig.
  • Meng intussen de venkel met de olijfolie en het limoensap naar smaak. Voeg zout en peper naar smaak toe en marineer 5 min.
  • Neem het brood uit de oven en snijd horizontaal open. Verdeel de sla en venkel met de marinade over de onderste helft van het brood. Leg de vis op de venkel en bestrooi met de olijven en de koriander.
  • Dek het brood af met de bovenste helft en druk stevig aan. Snijd het brood in 4 stukken en steek in elke stuk een prikker.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!