tagliatelle met sugo bugiardo

tagliatelle met sugo bugiardo
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans |
Wij hebben een diep gewortelde liefde voor pasta. Een daarvan is pasta sugo bugiardo; wat letterlijk ‘bedriegerssaus’ betekent. Waarom? Omdat er geen rundvlees, maar varkensworst in het gerecht gaat. Maar: hij doet absoluut niet onder voor een klassieke pasta bolo met rundergehakt. Proef zelf maar!
Kooktijd1 hour
Totale tijd1 hour

Ingrediënten

  • 80 ml olijfolie
  • 3 stengels bleekselderij in stukjes
  • 1 wortel in stukjes
  • 2 uien fijngesneden
  • 3 tenen knoflook in stukjes
  • ½ bosje rozemarijn naaldjes fijngesneden
  • ½ bosje oregano blaadjes fijngesneden
  • 1 bosje salie blaadjes fijngesneden
  • 2 varkenssaucijzen met venkelzaad
  • 2 plakjes bacon in dunne reepjes
  • 700 ml gezeefde tomaten passata
  • 125 ml rode wijn
  • 400 g tagliatelle beetgaar gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • om te bestrooien: geraspte parmezaanse kaas en basilicumblaadjes

Instructies

  • Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem op laag vuur. Schep hierin de bleekselderij, wortel en ui 12 min. om. Voeg de knoflook en kruiden toe en schep nog 2 min. om tot de aroma’s vrijkomen. Knijp het vlees uit de worstjes en bak met de bacon al omscheppend in ± 2 min. samen met het uimengsel rul.
  • Voeg de gezeefde tomaten, wijn en 125 ml water toe. Laat de saus onder af en toe omscheppen ± 25 min. trekken en inkoken op laag vuur. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak. Voeg zout en peper naar smaak toe aan de saus.
  • Schep de pasta door de saus en serveer met parmezaanse kaas en basilicum.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!