aantal 5 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Ingrediënten
- 500 g kipkarbonades ontveld en gehalveerd
- 750 ml kippenbouillon
- 400 g verse Shanghainoedels*
- 2 tl wit sesamzaad geroosterd + wat extra om te bestrooien
- 2 tl sesamolie
- 2 komkommers klein, geschild, in dunne linten
- 4 bosuitjes in dunne sliertjes
- 1 rode peper in dunne sliertjes
- 4 el korianderblad
- half bosje waterkers schoongemaakt
saus
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl Szechuanpeperkorrels*
- 70 g tahin*
- 2 tl chilisaus
- 1 tl sesamolie
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1 tl gemberwortel fijngeraspt
- 1 el sojasaus licht
- 2 el zwarte rijstazijn*
- 1 el rijstwijn
- 80 ml kippenbouillon
- 1 el kristalsuiker fijn
Instructies
- Breng de kipkarbonades met de bouillon aan de kook in een pan op matig tot hoog vuur. Neem de pan van het vuur, dek af en laat de kip volledig gaar worden. Neem de kip uit de bouillon en scheur het vlees in stukjes.
- Verhit intussen de zonnebloemolie in een wok op matig tot hoog vuur. Bak hierin de Szechuanpeperkorrels 30 seconden, tot het aroma vrijkomt. Schep ze (zonder de olie) op een bordje. Doe de overige ingrediënten voor de saus in een keukenmachine en hak ze grof met de pulseerknop. Voeg de afgekoelde peperkorrels toe en meng alles tot een gladde saus.
- Kook de noedels in kokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en spoel ze af.
- Schep de stukjes kip om met wat saus, zodat ze hier goed mee bedekt zijn, en voeg de overige ingrediënten toe. Verdeel het gerecht over kommen en strooi nog wat sesamzaad erover. Geef de rest van de saus erbij.
Voedingswaarde
* Verse Shanghainoedels, Szechuanpeper en zwarte rijstazijn zijn verkrijgbaar bij de toko. De noedels kun je evt. vervangen door gedroogde noedels. Tahin is verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels, Turkse en Marokkaanse winkels en grote supermarkten
Recept: Valli Little. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Leesa O'Reilly
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!