aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
mediterraans |
Dit gemakkelijke zomerse recept voor penne met garnalen en pesto komt uit delicious. hét visboek. In dit kookboek vind je de beste recepten voor vis, schaal- en schelpdieren!
Ingrediënten
- 400 g penne gedroogd
- 1 bosje basilicum 15-25 g
- 500 g tros- of romatomaten rijpe, in stukjes
- 100 g pistachenoten gepeld
- 1½ teen knoflook gehakt
- olijfolie
- ½-1 chilipeper rode, zaadjes verwijderd, fijngesneden
- 16-20 garnalen grote rauwe
- 2 el brandy of cognac
Instructies
- Kook de penne in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
- Meng intussen voor de pesto de basilicum, tomaat, pistachenoten en ½ teentje knoflook in een keukenmachine of blender met een beetje olijfolie, zodat je een grove pasta krijgt.
- Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan met chilipeper naar smaak en de rest van de knoflook, bak hierin de garnalen 4 min. en blus af met de brandy. Voeg de pesto toe met een beetje water.
- Voeg de penne toe aan de pesto met garnalen. Laat 1 min. doorwarmen, breng op smaak met zout en peper en de pasta is klaar.
Voedingswaarde
Dit recept komt uit het delicious. Hét Visboek.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!