Penne met garnalen – penne con gamberi

Penne met garnalen – penne con gamberi

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | mediterraans |
Dit gemakkelijke zomerse recept voor penne met garnalen en pesto komt uit delicious. hét visboek. In dit kookboek vind je de beste recepten voor vis, schaal- en schelpdieren!
Kooktijd20 minutes

Ingrediënten

  • 400 g penne gedroogd
  • 1 bosje basilicum 15-25 g
  • 500 g tros- of romatomaten rijpe, in stukjes
  • 100 g pistachenoten gepeld
  • teen knoflook gehakt
  • olijfolie
  • ½-1 chilipeper rode, zaadjes verwijderd, fijngesneden
  • 16-20 garnalen grote rauwe
  • 2 el brandy of cognac

Instructies

  • Kook de penne in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Meng intussen voor de pesto de basilicum, tomaat, pistachenoten en ½ teentje knoflook in een keukenmachine of blender met een beetje olijfolie, zodat je een grove pasta krijgt.
  • Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan met chilipeper naar smaak en de rest van de knoflook, bak hierin de garnalen 4 min. en blus af met de brandy. Voeg de pesto toe met een beetje water.
  • Voeg de penne toe aan de pesto met garnalen. Laat 1 min. doorwarmen, breng op smaak met zout en peper en de pasta is klaar.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Dit recept komt uit het delicious. Hét Visboek. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!