Penne met garnalen – penne con gamberi

Penne met garnalen – penne con gamberi

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | mediterraans |

Dit gemakkelijke zomerse recept voor penne met garnalen en pesto komt uit delicious. hét visboek. In dit kookboek vind je de beste recepten voor vis, schaal- en schelpdieren!

Kooktijd:20

Ingrediënten

  • 400 g penne gedroogd
  • 1 bosje basilicum 15-25 g
  • 500 g tros- of romatomaten rijpe, in stukjes
  • 100 g pistachenoten gepeld
  • teen knoflook gehakt
  • olijfolie
  • ½-1 chilipeper rode, zaadjes verwijderd, fijngesneden
  • 16-20 garnalen grote rauwe
  • 2 el brandy of cognac

Instructies

  1. Kook de penne in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  2. Meng intussen voor de pesto de basilicum, tomaat, pistachenoten en ½ teentje knoflook in een keukenmachine of blender met een beetje olijfolie, zodat je een grove pasta krijgt.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan met chilipeper naar smaak en de rest van de knoflook, bak hierin de garnalen 4 min. en blus af met de brandy. Voeg de pesto toe met een beetje water.
  4. Voeg de penne toe aan de pesto met garnalen. Laat 1 min. doorwarmen, breng op smaak met zout en peper en de pasta is klaar.

Voedingswaarde

Dit recept komt uit het delicious. Hét Visboek. 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!