aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, zomer |
nederlands |
Deze Limburgse salade is natuurlijk het lekkerst met kaas en ham uit Limburg, maar vervangen door iets wat dichterbij verkrijgbaar is mag natuurlijk ook! Heerlijk voor in de zomer.
Ingrediënten
- 6 verse pruimen in partjes
- 5 el olijfolie extra vierge
- 2 el rodewijnazijn
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- 150 g fijne slamelange
- 150 g Limburgse grottenham
- 1 rode ui in halve ringen
- 250 g verse geitenkaas van De Bokkesprong*
- ½ speltbrood in dikke plakken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220ºC. Verdeel de pruimen over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 1 el olijfolie. Rooster de pruimen in de voorverwarmde oven, 20-25 min. of tot ze sappig zijn.
- Klop een dressing van de rest van de olijfolie met de wijnazijn, de mosterd, de honing en zout en peper naar smaak.
- Verdeel de sla over 4 borden en verdeel de ham, uiringen en pruimen erover. Verkruimel de geitenkaas grof boven de salade. Maak de salade af met de dressing en geef het brood met een lik gezouten boter erbij.
Voedingswaarde
* Geitenkaas van De Bokkesprong komt uit het Noord-Limburgse Veulen. Leuke anekdote is dat ze een geit cadeau kregen die een zeer riante melkplas produceerde en de geitenkaasmakerij daardoor maakte tot wat hij nu is. Het assortiment van meer dan 50 soorten geitenkaas is indrukwekkend!
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!