Met bevroren fruit maak je de lekkerste milkshakes. Fruit in de blender, melk of yoghurt erbij en bzzzzzt blenden maar!
Milkshakes maken van bevroren fruit en zuivel is een héél goed idee. We bestempelen het de frulatte, een combinatie van fruit + latte. Een gezonde milkshake voor ’s ochtends bij het ontbijt of als een opkikker na de lunch.
Heb je te veel zomerfruit ingeslagen? Stop het in een diepvriesvak en maak de rest van de week een van deze milkshake recepten.
Milkshake maken met bevroren fruit: frulatte
aantal 2 |
drankje |
zomer |
italiaans |
Frulatte-wat?! Frulatte van fruit maak je heel simpel van melk of yoghurt en vers fruit. Het is een soort milkshake light. Een frulatte kun je maken van alle soorten fruit en omdat het fruit bevroren is, is je frulatte lekker koud. Tip: als je een voorraadje fruit aanlegt in je diepvries, heb je een frulatte in 5 min. gemaakt.
Ingrediënten
frulatte van aardbeien
- 200 g aardbeien bevroren
- ½ limoen bio, sap en rasp
- 100 ml schapenyoghurt
- 100 ml melk
- 1½ el honing
frulatte van blauwe bessen
- 200 g blauwe bessen bevroren
- ½ limoen bio, sap en rasp
- 100 ml schapenyoghurt
- 100 ml melk
frulatte van kersen
- 200 g kersen ontpit, bevroren
- 200 ml karnemelk
- ½ citroen bio, rasp
frulatte van duindoorn
- 2 ½ el duindoornsiroop
- 2 el citroensap
- 100 ml schapenyoghurt in een plat bakje of ijsblokjesvorm bevroren
- 100 ml melk
Instructies
- Doe telkens per frulatte alles apart in de blender en mix tot een schuimig, egaal geheel. Als je vers fruit gebruikt, vries dit dan eerst in 4-6 uur in. Dat gaat makkelijk en snel als je het fruit, los van elkaar, op een dienblaadje in de diepvries legt.
Voedingswaarde
Tekst en productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Assistenten: Victor de Launay en Roos Volkers. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: alles over tuinbonen + 13 recepten