aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
Pompoenliefhebbers opgelet! Janneke maakte dit heerlijke comfortfood: pompoenstamppot met waterkers en karbonadestoof.
Ingrediënten
- 50 g boter
- 4 scharrelribkarbonades
- 1 flinke ui in ringen
- 2 tl jeneverbessen
- 150 ml rode wijn
- 250 ml vleesfond
- 3 el dadelsiroop of tijmhoning
- 1 flespompoen biologisch, van ± 1 kg
- 1 kg aardappels kruimig, geschild, in stukken
- 125 ml melk
- 1 of 2 bosje waterkers harde steeltjes verwijderd
Instructies
- Zo maak je deze pompoenstamppot: smelt in een braadpan 25 g van de boter. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in 4 min. aan beide kanten bruin aan. Neem het vlees uit de pan. Bak de ui 2 min. in het vleesvet. Voeg de jeneverbessen, wijn, fond en dadelsiroop of honing toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Leg de karbonades in de pan en stoof ze afgedekt zachtjes in 25 min. gaar.
- Halveer intussen de pompoen en schep er met een lepel de draden en pitten uit. Snijd het pompoenvruchtvlees (met de schil) in blokjes. Kook de pompoen met de aardappels in een klein laagje water met zout, afgedekt, in 20-25 min. gaar.
- Neem het vlees uit de pan en houd warm. Laat het stoofvocht in 5-7 min. inkoken tot de gewenste dikte.
- Verwarm de melk met de resterende 25 g boter. Giet de pompoen en de aardappels af. Schenk de melk erbij en stamp tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper. Schep de waterkers erdoor. Schep de stamppot op 4 borden. Verdeel er de karbonades met het stoofvocht over.
Voedingswaarde
Recepten. styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!