Normandische vissaus – sauce normande

Normandische vissaus – sauce normande

aantal 250 | bijgerecht | weekend | frans |
Neem de tijd én goede ingrediënten, zo trek je zelf de meest smaakvolle groente-, vis- en vlees- bouillon, verzekert delicious.friend Eke Mariën. Op basis van visbouillon maak je easy deze normandissche vissaus.
Kooktijd45 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 250 g champignons
  • 350 ml visbouillon
  • 500 g mosselen
  • 100 ml witte wijn
  • 500 ml slagroom
  • 10 g bladpeterselie

Instructies

  • Snijd de champignons in kwarten. Breng ze met de visbouillon, mosselen en wijn aan de kook. Laat ± 2 min. koken tot de mosselen gaar zijn en giet af in een zeef boven een pan. Kook de bouillon in tot 150 ml. De mosselen en champignons worden niet gebruikt*.
  • Giet de slagroom erbij en breng weer aan de kook. Reduceer tot er ± 250 ml over is en de saus wat dikker wordt. Doe de saus over in een maatbeker en pureer glad met de staafmixer. Hak de peterselie fijn en roer erdoor.
  • *Doe de gare mosselen in een salade of serveer ze samen met gebakken vis met de Normandische saus.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!