Indiase kofta met bloemkoolcouscous en okra

Indiase kofta met bloemkoolcouscous en okra

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | indiaas |
De Aziatische keuken is vaak dé favoriet en wij begrijpen precies waarom. Deze keuken zit namelijk vol smaakvolle specerijen, denk aan kurkuma en gember. Probeer deze Indiase kofta met bloemkoolcouscous en okra maar en geniet!
Kooktijd45 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 500 g lamsgehakt
  • 70 g broodkruim vers
  • 1 ei
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 3 tl gemberwortel fijn geraspt
  • 3 tl garam masala + extra voor erbij
  • 2 tl kurkuma gemalen
  • 1 bloemkool in roosjes verdeeld
  • 2 el olijfolie
  • 300 g okra steeltjes verwijderd
  • ½ bosje bosui gesnipperd
  • 2 chilipepers lang, groen, fijngesneden
  • 45 g kokos geraspt
  • 1 bosje koriander blaadjes fijngesneden
  • 1 limoen sap + limoenpartjes ter garnering
  • koriander of koriandercressen om te bestrooien
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • ook nodig: 8 metalen spiesen of 8 geweekte houten satéstokjes

Instructies

  • Maak in een kom het gehakt aan met het broodkruim, het ei, de knoflook, 2 tl gember, 2 tl garam masala, 1 tl kurkuma en wat zout en peper. Draai hiervan 8 ovale balletjes en leg 15 min. in de koelkast.
  • Hak intussen de bloemkoolroosjes in de keukenmachine tot korreltjes ter grootte van couscous. Verhit 1 el olie in een koekenpan op matig vuur. Schep hierin de okra 3-4 min. om tot hij licht kleurt. Schep op een snijplank en snijd in stukjes van 2 cm. Bak in dezelfde pan tweederde van de bosui met de chilipepers, kokos en de resterende gember, garam masala en kurkuma al omscheppend ± 5 min. tot de kokos licht kleurt. Voeg de bloemkool toe en schep nog 8-10 min. om tot hij licht kleurt. Voeg zout, peper en de helft van de koriander toe. Schep op een schaal, verdeel de okra erover en besprenkel met het limoensap.
  • Maak de barbecue aan of verhit een grillpan op hoog vuur. Steek de gehaktballetjes aan spiesen, bestrijk ze met de rest van de olie en gril ze in ± 8 min. rondom gaar.
  • Meng in een kom de yoghurt met de rest van de koriander en wat zout en peper en bestrooi met nog wat garam masala. Serveer met de kofta, bloemkoolcouscous, limoenpartjes en de rest van de koriander en bosui.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!