Gemarineerde varkenskarbonade met rucola

Gemarineerde varkenskarbonade met rucola

aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | nederlands |
‘Maak een marinade van venkel, olijfolie, citroen en knoflook, zo geef je simpele karbonades meteen een typisch Italiaanse touch!’
Voorbereiding30 minutes
Kooktijd20 minutes
Oven35 minutes
Totale tijd1 hour 25 minutes

Ingrediënten

  • 2 tl venkelzaad
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 citroen het sap
  • 8 el olijfolie extra vierge + extra om te besprenkelen
  • 4 dikke scharrelvarkenskarbonades à 200 g
  • 800 g vastkokende aardappels schoongeboend en in partjes van 1 cm
  • 4 el olijfolie om in te bakken
  • 2 tl grof zeezout
  • 75 g rucola
  • 2 coeur du boeuf-tomaten in plakjes
  • 2 bollen burrata* of buffelmozzarella
  • olijfolie extra vierge
  • 50 g parmezaanse kaas geraspt of geschaafd
  • ook nodig: vijzel

Instructies

  • Kneus het venkelzaad in de vijzel. Meng met de knoflook, het citroensap en 4 el olijfolie. Marineer de karbonades minimaal 30 min. in de venkel-citroenmarinade.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schep de aardappelpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat om met 2 el olijfolie. Bestrooi met het zeezout. Rooster de aardappelpartjes in de voorverwarmde oven in 40 min. goudbruin en gaar.
  • Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Neem de karbonades uit de marinade, bestrooi ze met zout en peper en bak ze 4-5 min. per kant bruin en gaar.
  • Verdeel intussen de rucola en tomaat over 4 borden. Trek de burrata of mozzarella in stukken en leg op de salade. Besprenkel de salade royaal met extra vierge olijfolie en bestrooi naar smaak met zout en peper.
  • Leg de karbonades op de borden. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met de parmezaanse kaas. Serveer met de aardappeltjes uit de oven.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Burrata is een mozzarella-achtige kaas uit de Italiaanse streek Puglia (Apulië). Te koop bij goed gesorteerde kaaswinkels of Italiaanse delicatessenzaken.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Dosia Brewer. Met dank aan Ipli Maastricht
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!