aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
nederlands |
‘Maak een marinade van venkel, olijfolie, citroen en knoflook, zo geef je simpele karbonades meteen een typisch Italiaanse touch!’
Ingrediënten
- 2 tl venkelzaad
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1 citroen het sap
- 8 el olijfolie extra vierge + extra om te besprenkelen
- 4 dikke scharrelvarkenskarbonades à 200 g
- 800 g vastkokende aardappels schoongeboend en in partjes van 1 cm
- 4 el olijfolie om in te bakken
- 2 tl grof zeezout
- 75 g rucola
- 2 coeur du boeuf-tomaten in plakjes
- 2 bollen burrata* of buffelmozzarella
- olijfolie extra vierge
- 50 g parmezaanse kaas geraspt of geschaafd
- ook nodig: vijzel
Instructies
- Kneus het venkelzaad in de vijzel. Meng met de knoflook, het citroensap en 4 el olijfolie. Marineer de karbonades minimaal 30 min. in de venkel-citroenmarinade.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schep de aardappelpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat om met 2 el olijfolie. Bestrooi met het zeezout. Rooster de aardappelpartjes in de voorverwarmde oven in 40 min. goudbruin en gaar.
- Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Neem de karbonades uit de marinade, bestrooi ze met zout en peper en bak ze 4-5 min. per kant bruin en gaar.
- Verdeel intussen de rucola en tomaat over 4 borden. Trek de burrata of mozzarella in stukken en leg op de salade. Besprenkel de salade royaal met extra vierge olijfolie en bestrooi naar smaak met zout en peper.
- Leg de karbonades op de borden. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met de parmezaanse kaas. Serveer met de aardappeltjes uit de oven.
Voedingswaarde
* Burrata is een mozzarella-achtige kaas uit de Italiaanse streek Puglia (Apulië). Te koop bij goed gesorteerde kaaswinkels of Italiaanse delicatessenzaken.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Dosia Brewer. Met dank aan Ipli Maastricht
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!