aantal 4 |
hoofdgerecht |
winter |
|
Januari betekent winters eten op tafel. Als alles dan ook nog eens in een mum van tijd klaar is, is dat mooi meegenomen. Deze runderworstjes met grote macaroni zijn ook perfect voor kids: comfortfood, maar dan makkelijk!
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 2 tenen knoflook in dunne plakjes
- 1 blik tomatenblokjes à 400 g
- 4 el bladpeterselie grof gesneden
- ¼ tl kaneelpoeder
- 300 g macaroni grote, bijv. penne, fusilli of schelpjes
- 2 el boter
- 4 runderworstjes
- 750 g sperziebonen schoongemaakt
- 1 zakje rucola grof gesneden
Instructies
- Verhit de olie in een steelpan, fruit de knoflook zachtjes goudgeel. Voeg de tomaatblokjes met vocht en peterselieblaadjes toe en schep om. Voeg de kaneel toe en breng op smaak met zout en peper.
- Kook intussen de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
- Verhit de boter in een koekenpan en braad de worstjes rondom goudbruin en gaar in 8-10 min. Kook intussen de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 6-7 min. gaar.
- Schep de rucola op het laatste moment door de warme tomatensaus. Schep de pasta door de saus en serveer met de worstjes en sperziebonen.
Voedingswaarde
Recepten: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Bart Stuart. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!