Kruidenroerei met toast en bacon

Kruidenroerei met toast en bacon

aantal 4 | ontbijt | pasen, weekend | |
Ook op zaterdag- en zondagochtend staan we graag in de keuken. Misschien juist wel omdát het zondag is. Wil je snel klaar zijn, maar ook lekker ontbijten? Maak dan onderstand recept voor kruidenroerei met toast en bacon. In 15 minuten staat een delicious.ontbijt op tafel!
Kooktijd15 minutes
Totale tijd14 minutes

Ingrediënten

  • 5 el olijfolie
  • ½ tl kurkuma kunjit
  • 1 teen knoflook geperst
  • 6 sneetjes witbrood ontkorst, diagonaal gehalveerd
  • 4 plakjes bacon
  • 5 eieren
  • 75 ml slagroom
  • 2 el fijngesneden platte peterselie
  • 2 el bieslook geknipt
  • 75 g geitenkaas harde, geraspt

Instructies

  • Verwarm 3 el olie op laag vuur in een grote koekenpan en bak hierin de kurkuma en knoflook ½ min. Leg de driehoekjes brood erin en bak ze aan beide kanten mooi goudgeel. Neem uit de pan en verdeel over 4 (voorverwarmde) bordjes. Bak de bacon in de pan knapperig en leg bij de toast.
  • Klop de eieren met de slagroom los en roer de kruiden (houd iets voor garnering achter) en zout en peper naar smaak erdoor.
  • Verwarm nog 2 el olie in de koekenpan op half hoog vuur en giet het eimengsel erin. Laat zachtjes stollen in 2-4 min., roer regelmatig, maar ook niet al te vaak door het eimengsel, zodat het gelijkmatig kan stollen. Het ei moet nog wel zacht blijven en niet droog worden, reken erop dat het nog iets nagaart. Strooi vlak voordat je de pan van het vuur neemt de kaas erover. Verdeel het roerei over de stukjes toast en garneer met de achtergehouden kruiden. Lekker met wortel-sinaasappelsap of een ander sapje als kiwisap.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Productie en recept: Trudelies Schouten. Styling: Jan Willem van Riel. Fotografie: Rob van der Vet. Bereiding: Bart Stuart
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!