aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
Wij weten dat het Meatless Monday is , maar wij maken vandaag deze Chileense rib-eye! Op versgebakken pitabrood en i.c.m. die kruidige pebre-saus een regelrechte hit op een doordeweekse dag. For sure!
Ingrediënten
- 2 el sojasaus
- 2 el rodewijnazijn
- 50 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 4 rib-eyes 250 g
- 4 pitabroodjes
- ½ krop ijsbergsla dun gesneden
- 1 klein blikje maïs
- chileense pebre-saus zie onderstaand recept
Instructies
- Meng de sojasaus, wijnazijn, olie en knoflook en kwast de rib-eyes hiermee in. Bestrooi ze met wat zout en veel peper. Verhit een grillplaat of -pan op hoog vuur tot gloeiend heet.
- Gril de rib-eyes 2–4 min. aan beide kanten. Bij 2 min. zijn ze nog aan de rode kant, bij 3 à 4 minuten rosé. Verpak de rib-eyes in aluminiumfolie en laat ze even rusten op een warme plaats.
- Leg de pitabroodjes op de grill of doe ze in een tosti-apparaat. Snijd het vlees in dunne repen. Snijd de pitabroodjes open en vul ze met het vlees, ijsbergsla en maïs. Serveer met
Voedingswaarde
Productie: Merijn Tol. Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Harold Pereira, Eline Klein. Styling: Cyn Ferdinandus, Sanrd Kissels. Haar en make up: Patricia van Heumen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!