Risotto met bleekselderij en zeefruit

Risotto met bleekselderij en zeefruit

aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | italiaans |
Heimwee naar de zomer? Met deze lekkere risotto met zeevruchten ben je in een klap terug op dat ene mooie terrasje in Italië.
Kooktijd35 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 350 g risottorijst
  • 150 ml wijn droge witte
  • 2 potten visfond of 800 ml groenten- of visbouillon van 1 tablet
  • 8 stengels bleekselderij groen bewaard, stelen in boogjes
  • 650 g zeevruchtenmix
  • 100 ml slagroom

Instructies

  • Fruit de knoflook in de olie in 2 min. goudbruin. Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee. Voeg de wijn toe en laat al roerend door de rijst opnemen. Voeg alle fond (of bouillon) toe als de wijn volledig is opgenomen. Roer de rijst om, breng opnieuw aan de kook en laat op laagste vuur onder af en toe roeren in ± 15 min. gaarkoken. Roer na 10 min. de bleekselderij door de rijst en laat meegaren.
  • Schep de laatste 5 min. de zeevruchtenmix luchtig door de risotto en laat kort meegaren. Schep de room door de risotto en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrooi met het achtergehouden fijngesneden bleekselderijgroen.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Producten en receptuur: Trudelies Schouten. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willen van Riel. Bereiding: Eke Mariën
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!