Geroerbakte gamba’s met taugé met en gember

Geroerbakte gamba’s met taugé met en gember

aantal 2 | hoofdgerecht | doordeweeks | chinees |

Wij eten vanavond Chinees. Home made, geen afhaal. Want zeg nou zelf, een roerbakschotel is zelfgemaakt toch het allerdelicioust?Ook lekker: rijstrolletjes met garnalen, chilimayonaise en sojasaus.

Kooktijd:20

Totale tijd:20

Ingrediënten

  • 1 el zonnebloemolie
  • 200 g gamba’s, gepelde, rauw, staart er nog aan
  • ½ teen knoflook fijngesneden
  • ½ el sesamolie
  • ½ peper rood, zaad verwijderd, fijngesneden
  • gember vers, stukje van ± 3 cm, 
geschild en fijngesneden
  • 2 lente-uitjes in schuine stukken van ± 3 cm
  • ½ teen knoflook fijngesneden
  • 200 g taugé
  • 10 g koriander vers, fijngesneden
  • 1 el sesamzaad licht geroosterd in een droge koekenpan

Instructies

  1. Verhit een wok of wat diepere koekenpan goed heet. Voeg de zonnebloemolie toe en direct erna de gamba’s. Roerbak ze in 2-3 min gaar en net roze van kleur. Voeg in de laatste min. de knoflook toe.
  2. Haal de gamba’s uit de pan en leg afgedekt met aluminiumfolie tot gebruik op een bord.
  3. Draai voor de taugé het vuur iets lager, voeg de sesamolie, rode peper, gember, lente-ui en knoflook toe en roerbak 1-2 min. Voeg dan de taugé toe en roerbak kort mee.
  4. Meng het knapperige taugémengsel met de gamba’s op een ruime schaal en bestrooi met koriander en sesamzaad.

Voedingswaarde

Receptuur: Kirsten Eckhart. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Jet Krings

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!