aantal 2 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
chinees |
Wij eten vanavond Chinees. Home made, geen afhaal. Want zeg nou zelf, een roerbakschotel is zelfgemaakt toch het allerdelicioust?Ook lekker: rijstrolletjes met garnalen, chilimayonaise en sojasaus.
Ingrediënten
- 1 el zonnebloemolie
- 200 g gamba’s, gepelde, rauw, staart er nog aan
- ½ teen knoflook fijngesneden
- ½ el sesamolie
- ½ peper rood, zaad verwijderd, fijngesneden
- gember vers, stukje van ± 3 cm, geschild en fijngesneden
- 2 lente-uitjes in schuine stukken van ± 3 cm
- ½ teen knoflook fijngesneden
- 200 g taugé
- 10 g koriander vers, fijngesneden
- 1 el sesamzaad licht geroosterd in een droge koekenpan
Instructies
- Verhit een wok of wat diepere koekenpan goed heet. Voeg de zonnebloemolie toe en direct erna de gamba’s. Roerbak ze in 2-3 min gaar en net roze van kleur. Voeg in de laatste min. de knoflook toe.
- Haal de gamba’s uit de pan en leg afgedekt met aluminiumfolie tot gebruik op een bord.
- Draai voor de taugé het vuur iets lager, voeg de sesamolie, rode peper, gember, lente-ui en knoflook toe en roerbak 1-2 min. Voeg dan de taugé toe en roerbak kort mee.
- Meng het knapperige taugémengsel met de gamba’s op een ruime schaal en bestrooi met koriander en sesamzaad.
Voedingswaarde
Receptuur: Kirsten Eckhart. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Jet Krings
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!