Geroerbakte gamba’s met taugé met en gember

Geroerbakte gamba’s met taugé met en gember

aantal 2 | hoofdgerecht | doordeweeks | chinees |
Wij eten vanavond Chinees. Home made, geen afhaal. Want zeg nou zelf, een roerbakschotel is zelfgemaakt toch het allerdelicioust?
Ook lekker: rijstrolletjes met garnalen, chilimayonaise en sojasaus.
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 1 el zonnebloemolie
  • 200 g gamba’s, gepelde, rauw, staart er nog aan
  • ½ teen knoflook fijngesneden
  • ½ el sesamolie
  • ½ peper rood, zaad verwijderd, fijngesneden
  • gember vers, stukje van ± 3 cm, 
geschild en fijngesneden
  • 2 lente-uitjes in schuine stukken van ± 3 cm
  • ½ teen knoflook fijngesneden
  • 200 g taugé
  • 10 g koriander vers, fijngesneden
  • 1 el sesamzaad licht geroosterd in een droge koekenpan

Instructies

  • Verhit een wok of wat diepere koekenpan goed heet. Voeg de zonnebloemolie toe en direct erna de gamba’s. Roerbak ze in 2-3 min gaar en net roze van kleur. Voeg in de laatste min. de knoflook toe.
  • Haal de gamba’s uit de pan en leg afgedekt met aluminiumfolie tot gebruik op een bord.
  • Draai voor de taugé het vuur iets lager, voeg de sesamolie, rode peper, gember, lente-ui en knoflook toe en roerbak 1-2 min. Voeg dan de taugé toe en roerbak kort mee.
  • Meng het knapperige taugémengsel met de gamba’s op een ruime schaal en bestrooi met koriander en sesamzaad.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Receptuur: Kirsten Eckhart. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Jet Krings
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!