Van de BBQ: kalkoenspiesen met venkel en tomaat

Van de BBQ: kalkoenspiesen met venkel en tomaat

aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | mediterraans |
Barbecueën hoort bij de zomer als schaatsen bij de winter. En wat houden we ervan! Dus stroop je mouwen op en gaar die karbonades en worsten aan één stuk boven de BBQ. Of ga voor mediterraan zoals onderstaande spiesen. Met een knipoog naar de Middellandse Zee.
Kooktijd30 minutes
Roosteren12 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 4 kleine venkelknollen in kwarten gesneden
  • 750 g krieltjes geschrapt, gehalveerd
  • 1 groe citroen het sap
  • 5 el olijfolie
  • ½ tl chiliflakes
  • 400 g kalkoenfilet in niet te kleine blokjes (3-3 cm)
  • 1 doosje kerstomaatjes
  • 100 ml mayonaise
  • 1 bakje bieslook grof geknipt

Instructies

  • Breng ruim water met zout aan de kook, leg de venkel erin en kook ze 5 min. Schep de venkel uit de pan, spoel koud in een zeef en laat uitlekken. Kook de aardappeltjes in het kokende water in 12 min. gaar, giet af en schep om met 2 el van het citroensap en zout en peper.
  • Meng de olie, 1 eetlepel citroensap, wat zout en de chilivlokken in een wijde kom.
  • Meng de kalkoen, tomaatjes en venkel door de dressing en laat 5 min. staan. Rijg de gemarineerde ingredienten aan grote spiesen en rooster ze rondom bruin en gaar boven withete kooltjes van de bbq, in de grillpan of onder de grill in 10-12 min.
  • Roer de mayonaise iets dunner met wat citroensap en meng met de bieslook en de aardappeltjes. Serveer met de spiesen.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Productie en recepten: Trudelies Schouten. Foodstyling: Bart Stuart. Fotografie: Rob van de Vet. Styling: Jan Willem van Riel
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!