Aardbeien-tijmtaartjes

Aardbeien-tijmtaartjes

aantal 8 | zoet | zomer | |

Kleine moeite, groots effect. Bijvoorbeeld met zelfgemaakte aardbeien-tijmtaartjes die je heel easy maakt van wat plakjes bladerdeeg en zomerzoete zomerkoninkjes.

Kooktijd:45

Afkoelen/oven50

Totale tijd:1 35

Ingrediënten

  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg ontdooid
  • 2 el geleisuiker
  • 600 g aardbeien gehalveerd
  • tijm blaadjes
  • ei losgeklopt
  • voor erop: tijmbloemetjes en aarbeienjam

Instructies

  1. Steek uit het bladerdeeg rondjes van 12 cm ∅. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed 2 bakblikken met bakpapier en leg op elk bakblik 4 rondjes deeg. Bestrooi elk rondje met de geleisuiker. Verdeel de aardbeien en wat tijmblaadjes erover, maar laat 1½-2 cm van de rand vrij. Sla de rand over de aardbeien en druk licht aan. Bestrijk de deegranden met losgeklopt ei en bestrooi de taartjes met geleisuiker. 
  2. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bestrijk met verwarmde aardbeienjam en garneer met tijmbloemetjes.

Voedingswaarde

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!