Vissoep van venusschelpen en krab met chorizo

Vissoep van venusschelpen en krab met chorizo

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | |
Deze vissoep van venusschelpen, krab en chorizo kan als lunchgerecht geserveerd worden, maar ook als hoofdgerecht, met wat brood erbij. 
Kooktijd1 hour
Weken15 minutes
Totale tijd1 hour 15 minutes

Ingrediënten

  • 1 kg venusschelpen of clams*
  • 100 ml witte wijn droge
  • 25 g boter
  • 1 chorizoworstje in plakjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij in dunne plakjes
  • 250 g aardappels geschild, in stukjes
  • 600 ml vis- of kippenbouillon
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 600 ml melk
  • 250 g gekookte krab*
  • el bladpeterselie grof gesneden
  • evt. room voor erbij
  • knapperig brood voor erbij

Instructies

  • Week de schelpen 15 min. in een kom koud water zodat ze hun zand kwijtraken. Giet ze af, doe ze in een pan en voeg de wijn toe. Breng aan de kook, draai het vuur lager en stoom de schelpen met de deksel op de pan 5 min. of tot ze open zijn (verwijder exemplaren die gesloten blijven). Giet ze af en vang de wijn op.
  • Smelt in een grote, diepe koekenpan de boter op middelhoog vuur. Roerbak de chorizoplakjes in 5 min. aan beide kanten goudbruin. Schep ze met een schuimspaan op een bord. Bak in dezelfde pan de ui, bleekselderij en aardappel 5 min. Voeg de bouillon, tijm, laurierblad, de opgevangen wijn en royaal zout en peper toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de aardappel afgedekt in ± 15 min. gaar.
  • Voeg de melk, krab, schelpen en chorizo toe en laat de vissoep 5 min. doorwarmen. Verdeel over 4 kommen, strooi er peterselie over en besprenkel evt. met ongeklopte slagroom. Serveer met brood.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Verse schelpen en gekookte krab zijn te koop bij de viswinkel. Verwijder schelpen die zich niet sluiten als je ze tegen de rand van het aanrecht tikt. Als alternatief voor de gekookte krab kun je evt. wat witvisfilet in stukjes nemen.
Recepten: Valli Little, Warren Mendes. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Vanessa Austin. Bernie Smithies. Bewerking: Ellen van Mol 
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!