kruidige dukkah van Nadia & Merijn

kruidige dukkah van Nadia & Merijn
Voorkeur: vegetarisch

aantal 700 | bijgerecht | doordeweeks | arabisch |

Van dukkah heb je nooit genoeg! Bewaar in afgesloten doos of pot en gebruik op labne, maar ook als dip met olijfolie, over eitjes, in saladedressings etc. etc. Kortom: onmisbaar in de delicious.keuken!

Kooktijd:25

Totale tijd:25

Ingrediënten

  • 200 g kikkererwten, geroosterd, gedroogd
  • 300 g amandelen, geroosterd
  • 100 g sesamzaad, ongeroosterd
  • 5 el korianderzaad
  • 2 el komijnzaad
  • 3 el anijszaad
  • 2 el venkelzaad
  • 2 el oregano, gedroogd
  • 3 el sesamzaad, ongedroogd
  • 2 el rozenblaadjes gedroogd, van de markt of bij een kruiden- of theespeciaalzaak
  • 2 el sinaasappel bio, rasp

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Spreid de kikkererwten, amandelen, 100 g sesamzaad, koriander, komijn, anijs-en venkelzaad en oregano uit op een bakplaat. Schuif de bakplaat ± 8-10 min. in de oven, tot de specerijen, kikkererwten en noten geuren; schep tussendoor even om. Maal de geroosterde ingrediënten in een keukenmachine tot een half fijn mengsel, of maal het in een grote vijzel als je zin hebt in flink vijzelen.
  2. Roer er op het laatst het achtergehouden sesamzaad, de rozenblaadjes en sinaasappelrasp door.

Voedingswaarde

Recept, styling en foodstyling: Nadia Zerouali en Merijn Tol. Fotografie: Sven Benjamins

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!