aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
aziatisch |
De Aziatische keuken kent gerechten uit vele verschillende streken, maar sojasaus, gember, pepers en lente-ui komen in bijna alle variaties voor. Zo ook in dit roerbak gerecht met rundvlees en snelle kimchi.
Ingrediënten
- 250 g rijstnoedels platte uit de toko
- 1 el sesamolie
- 800 g biefstuk van de dikke lende in dunne plakjes
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 2 el sojasaus
snelle kimchi
- ¼ Chinese kool ± 200 g, in dunne reepjes
- 3 lente-uien in reepjes + extra voor serveren
- 1 grote wortel in de lengte in dunne repen
- 100 g zout
- 2 el vissaus
- 1 el gemberwortel geraspt
- 2 el fijne tafelsuiker
- 1 el cayennepeper naar wens
- 2 pepers milde rode, zaad verwijderd, fijngehakt
- ½ citroens het sap
Instructies
- Meng voor de kimchi de kool, lente-ui en wortel in een kom. Meng het zout met 1½ l water in een pan op middelhoog vuur. Breng aan de kook en verwarm al roerend 1-2 min. tot het zout is opgelost. Neem van het vuur en schenk het over het koolmengsel. Zet 10 min. weg om te pekelen.
- Spoel het koolmengsel in een zeef onder stromend water heel grondig af en laat afkoelen. Pureer de overige ingrediënten voor de kimchi in een kleine keukenmachine tot een pasta. Voeg toe aan de kool en meng alles door elkaar. Breng op smaak met citroensap en zet weg.
- Laat de noedels 5 min. weken in kokendheet water tot ze zacht zijn, laat ze dan uitlekken.
- Verhit een wok op hoog vuur tot deze bijna gaat roken. Voeg de sesamolie en het rundvlees toe en roerbak 30 sec. Voeg de knoflook toe en roerbak nog 1 min. Voeg de sojasaus toe en roerbak nog 2 min. Neem van het vuur.
- Verdeel de noedels over 4 kommen, verdeel het vlees, de kimchi en extra lente-ui erover.
Voedingswaarde
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!