aantal 4 |
hoofdgerecht |
voorjaar |
mexicaans |
lactosevrij
De Mexicaanse keuken, authentiek, met lichte gerechten die in je mond tot een explosie van frisheid en contrasten komen. Ideaal dus, deze kleurrijke tortilla’s, voor een heerlijke lente dag!
Ingrediënten
- 2 rode uien in halve ringen gesneden
- 1½ limoen
- ½ sinaasappel
- ½ tl oregano gedroogd
- 200 g spinazie wild
- 2 zeebaarsfilets* met vel, graatjes eruit
- 1 el olijfolie
- 4 maïs of tarwetortilla’s
Instructies
- Breng ruim water met een eetlepel zout aan de kook. Dompel de rode ui 25 seconden onder in het kokende water. Schep uit de pan, spoel koud en meng met het limoen- en sinaasappelsap. Laat minimaal 15 min. intrekken en breng op smaak met oregano en zout.
- Was de spinazie goed en schud licht uit. Dompel de spinazie ook 30 seconden onder in het kokende water. Neem met een schuimspaan uit de pan, schep in een zeef en spoel koud. Hak de spinazie in stukken en laat uitlekken.
- Verwarm de bbq 30 min. van tevoren voor, als je die wilt gebruiken, totdat de kooltjes witheet zijn en niet meer vlammen, of verhit een grillpan goed heet voor.Bestrooi de witte kant van de vis met zout en peper. Bak de vis op de velkant op de BBQ of bestrijk ze licht met de olijfolie en grill ze ca. 6 min. tot ze net niet meer glazig zijn. Je hoeft de vis niet om te draaien. Laat kort afkoelen en pluk dan het visvlees in vlokjes van het vel af.
- Verwarm de tortilla’s volgens de beschrijving op het pak. Verdeel achtereenvolgens de spinazie, vis en uiringen over de tortilla’s en bestrooi evt. met nog wat zout en peper.
Voedingswaarde
* Zeebaars is verkrijgbaar bij de visboer. Door het vel eraan te laten, bakt het mooier en valt niet snel uit elkaar. Vraag de viswinkel de graatjes te verwijderen.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!