salade van geroosterde groene asperges met pistache en citroen-tijmdressing

salade van geroosterde groene asperges met pistache en citroen-tijmdressing

Nu het saladeseizoen weer aangebroken is komen lichte, zonnige recepten goed van pas. Daarbij denk je al snel aan groene asperges, maar deze keer geven we ze een subtiele twist! Door de smaak van de grill krijgen ze net wat meer karakter, perfect voor een fijne lentedag.

Of serveer ze warm: traybake met krieltjes, asperges, geitenkaas, boerenham & bieslookdressing!

Salade van geroosterde groene asperges

aantal 4 | lunchgerecht | zomer | italiaans |
Een wow-salade uit ons saladeboek. Met knapperige gegrilde asperges en een dressing waar je gegarandeerd verliefd op wordt.

Ingrediënten

  • 1 bosje groene asperges, harde stukjes van de onderkant afgesneden
  • 4 eieren
  • 40 g pistachenoten, ongezouten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 75 g rucola
  • 75 g veldsla
  • 75 g pecorino, in dunne plakjes geschaafd

dressing

  • 5 g tijm, blaadjes gerist
  • 75 ml yoghurt
  • el citroensap
  • 1 el lemon curd
  • 50 ml zonnebloemolie

Instructies

  • Doe voor de dressing alles in de blender en laat de motor 2 min. draaien tot een mooi gebonden geheel en breng op smaak met zout en peper.
  • Kook de asperges in ruim kokend water met 1 el zout in 4-5 min. net beetgaar. Giet de asperges af, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
  • Breng voor de eieren water en kook de eieren 6 min., zodat ze nog een beetje een zachte dooier hebben. Laat de eieren in koud water schrikken, pel ze en halveer ze.
  • Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan goudbruin, schud ze tijdens het roosteren regelmatig om en hak ze grof.
  • Verhit de grillpan, bestrijk de asperges met de olie en leg ze in de pan. Gril ze rondom mooi bruin. Bestrooi met versgemalen zeezout en peper.
  • Meng de beide slasoorten met wat dressing en verdeel over 4 borden. Leg de asperges erbij, de halve eitjes erop en bestrooi met pecorino en pistache. Geef de rest van de dressing er apart bij.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!