aantal |
zoet |
feestelijk, pasen, zomer |
|
Heb je veel oogst van je kersenboom? Heb je lekker een kistje geplukt in de boomgaard? Of ben je gewoon dol op kersen? Maak dan deze zalige zoete en frisse zomertaart. Niemand die bestand is tegen deze kersen-cheesecake.
Ingrediënten
- 125 g cruesli
- 125 g maria biscuitjes
- 125 g boter zachte
- 400 g roomkaas zacht, vers
- 3 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 150 g suiker
- 1 citroen sap en geraspte schil
- 600 g kersen gewassen, steeltjes eraf
- 4 blaadjes gelatine witte
- 200 ml bessensap rode
- 2 zakjes vanillesuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170°C. Maal de cruesli en koekjes in de keukenmachine fijn. Voeg de boter toe en laat de machine kort draaien tot het goed gemengd is. Haal het deeg uit de machine en druk uit tot een vlakke bodem in een ingevette rechthoekige vorm* met uitneembare bodem van 30 bij 20 cm. Zorg ervoor dat het deeg overal even dik is.
- Bak de taartbodem 12 min. voor in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur dan naar 150°C.
- Meng in een keukenmachine de roomkaas met de eieren, crème fraîche, suiker, citroen- rasp en -sap. Klop alles tot een glad beslag en schenk dit op de bodem. Plaats de taart terug in de oven en bak in 40 min. goudbruin en gaar. Ontpit ondertussen de kersen en vang vrijkomend sap in een kom apart op. Laat de taart een uurtje afkoelen op kamertemperatuur. Leg de kersen op de taart.
- Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Breng in een steelpan het bessensap en opgevangen kersensap met de vanillesuiker aan de kook, neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Laat iets afkoelen. Schenk de gelei als het net wat dikker begint te worden over de kersen en zet de kersen-cheesecake in de koeling tot hij helemaal is afgekoeld. Serveer de taart in repen.
Voedingswaarde
* Bij gebruik van een smallere vorm (12 cm breedte) heb je de helft van de hoeveelheden nodig. Je kunt de taart ook in een springvorm van 22 cm Ø bakken, dan wordt de cheesecake-laag hoger, de baktijd is dan wel ± 15 min. langer.
Bereiding: Trudelies Schouten. Recepten: Eke Mariën. Styling: Laura Jongeneel. Fotografie: Ernie Enkelaar
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: chocolade hazelnoottaart met aardbeien