aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
|
Bestel de worst (aan een stuk of worstjes die nog aan elkaar zitten) van tevoren.
Ingrediënten
- 1 opgerolde varkensworst van ruim 1 kg (of 1 kg worstjes die nog aan elkaar zitten)
- ook nodig: een grote ronde bbq-klem of grote spiesen om de worst in zijn geheel te keren
Instructies
- Maak de barbecue gereed voor direct grillen. Verhit de kolen tot matig heet. Rol de worst op je werkblad in een spiraalvorm op. Steek er dan horizontaal 3 lange houten of metalen pennen door zodat de pennen elkaar kruisen en je een stevige structuur hebt om de spiraal te keren.
- Plaats de worst evt. nog tussen een groot klemrooster en dan op het rooster van de barbecue en rooster de worst 8-10 min., afhankelijk van de dikte. Keer halverwege. Serveer met bijvoorbeeld een kruidige rijstsalade.
Voedingswaarde
*Sommige slagers maken hele lekkere verse worst. Venkelworst of goede chipolataworstjes zijn heerlijk van de barbecue.
Recepten en styling: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!