Lamsbrochette met tomatentartelettes

Lamsbrochette met tomatentartelettes

aantal 4 | hoofdgerecht | | frans |

Janneke is dol op de Franse keuken. Daarom laat ze deze maand haar licht schijnen op bekende regionale gerechten. Uit de Provence komen deze lamsbrochettes met knapperige tomatentaartjes.

Kooktijd:35

Oven/marineren1 25

Totale tijd:2

Ingrediënten

  • 6 tenen knoflook fijngesneden
  • 1-2 takjes rozemarijn alleen naaldjes
  • 8 el olijfolie
  • 600 g lamsfilet in blokjes
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg 320 g, diepvries, ontdooid
  • 300 g troskerstomaatjes
  • 200 g couscous
  • 400 ml kippenbouillon verwarmd
  • 2 courgettes in kleine blokjes
  • 1 bosje peterselie plat, fijngesneden
  • 1 citroen in partjes
  • ook nodig: 8 satéprikkers 4 taartvormpjes van 10 cm Ø, ingevet

Instructies

  1. Doe 3 tenen knoflook, rozemarijn, 3 el olijfolie, zout en peper naar smaak en de lamsfilet in een stevige (diepvries)zak. Sluit de zak, meng goed en laat 1 uur in de koelkast marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de taartvormpjes met het deeg. Prik de bodem en de zijkanten met een vork in. Verdeel 1 teen knoflook over de deegbodems. Zet er de tomaatjes op. Besprenkel ze met 1 el olijfolie en bestrooi met zeezout naar smaak. Bak de tartelettes in de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Rijg het lamsvlees aan spiesen.
  3. Strooi de couscous in een schaal. Schenk er de bouillon op en laat de couscous wellen. Verhit intussen in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de lamsspiesen in 6 min. rondom bruin en vanbinnen rosé.
  4. Verhit in een hapjespan de resterende 2 el olijfolie en bak hierin de resterende 2 tenen knoflook 1 min. Schep de courgette erdoor en bak in 2 min. beetgaar. Roer de couscous met een vork los en schep door de courgette. Voeg de peterselie en zout en peper naar smaak toe.
  5. Leg de tomatentartelettes en de lamsspiesen op 4 borden. Geef de couscous en de partjes citroen er apart erbij.

Voedingswaarde

Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!