Appelgalette

Appelgalette

aantal 6 | nagerecht | weekend | hollands |
Dol op appeltaart? Let dan even op bij het recept voor de appelgalette. Serveer 'm warm en geef er – lekker luxe – een bolletje ijs bij, of een flinke dot slagroom.
Ook lekker: snelle appeltaart met rozemarijn-honingsiroop.
Kooktijd15 minutes
Oven50 minutes
Totale tijd1 hour 5 minutes

Ingrediënten

  • 6 appels granny smith
  • 2 el citroensap
  • 375 g diepvriesbladerdeeg 6-8 plakjes, ontdooid
  • 50 g boter in blokjes
  • 100 g kristalsuiker fijn
  • voor erbij: vanille-ijs of lobbig geklopte slagroom
  • ook nodig: bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180º C.
  • Schil de appels, boor ze uit en snijd ze in heel dunne ringen (gebruik een mandoline). Schep ze voorzichtig om met citroensap, zodat ze niet verkleuren.
  • Bestuif het werkvlak met bloem. Leg de plakjes op elkaar en rol het deeg uit tot een ronde lap van 5 mm dik. Snijd deze bij tot een cirkel van 28 cm doorsnee en leg op de bakplaat. Schik hierop de appelringen dakpansgewijs in een cirkel. Verdeel de blokjes boter erover en strooi er de helft van de suiker over. Bak de galette 35 min.
  • Strooi de rest van de suiker over de galette. Bak de galette nog 10-15 min. tot de bovenkant mooi karamelliseert. Snijd de galette in punten en serveer warm met ijs of slagroom.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!