Panzanella van zuurdesem

Panzanella van zuurdesem

Voorkeur: vegetarisch

aantal | lunchgerecht, salade | zomer | italiaans |

Het kadetje is fini. Denk tegenwoordig boule, zuurdesem en Libanees platbrood! Voor deze Toscaanse broodsalade heb je grof boerenbrood nodig en het is nog lekkerder als dat een paar dagen oud is! Meer Italiaanse recepten vind je in het juni-nummer van delicious.

Kooktijd:25

Marineren30

Totale tijd:55

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 200 g zuurdesembrood oud wit, korst verwijderd, in blokjes van 11/2 cm
  • 6 tros- of pommedoritomaten rijpe, in partjes
  • 1 ui rode, in dunne ringen
  • 2 stengels bleekselderij in plakjes
  • handje basilicumblaadjes
  • 50 g rucola gewassen
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 2 el azijn of citroensap
  • 75 g pecorino

Instructies

  1. Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in stukjes. Doe het brood in een kom en besprenkel met water (± 1 el). Het brood moet een beetje vochtig zijn, maar niet nat.
  2. Meng in een kom de komkommer, tomaat, ui en bleekselderij met de basilicum, rucola en het brood. Meng de olie met de azijn, zout en peper en schep de dressing door de salade. Laat de salade 30 min. staan, schaaf er een paar mooie krullen pecorino over en serveer.

Voedingswaarde

Productie: Ellen van Mol. Receptuur: Eke Mariën. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Laura Jongeneel

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!