Sesam-sinaasappelgarnalen met eiernoedels

Sesam-sinaasappelgarnalen met eiernoedels

aantal 2 | hoofdgerecht, lunchgerecht | doordeweeks | aziatisch |
Dit makkelijke Aziatische recept is heerlijk voor een doordeweekse avond. Lekker snel klaar en erg voedzaam. Eet smakelijk!
Kooktijd35 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 5 el sinaasappelmarmelade
  • el sojasaus
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 2 tl gember geraspt, vers
  • 2 tl rodewijnazijn
  • 1 el sesamolie
  • 300 g eiernoedels
  • 25 ml pinda arachideolie
  • 1 rode paprika klein, in dunne repen
  • 1 ui in dunne ringen
  • 12 garnalen rauw, gepeld (staartjes eraan gelaten), darmkanaal verwijderd
  • 4 bosuitjes in schuine ringetjes
  • korianderblaadjes voor erbij

Instructies

  • Meng de marmelade, sojasaus, knoflook, gember, azijn en sesamolie in een kleine kom en zet apart.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat uitlekken, schep er 1 tl pindaolie door en zet apart.
  • Verhit de rest van de pindaolie in een wok of diepe koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de paprika en ui 1-2 min. tot ze zacht zijn. Voeg de garnalen toe en roerbak 2-3 min. tot ze gaar zijn. Voeg het sausmengsel toe, schep door elkaar zodat de garnalen helemaal bedekt. Voeg de noedels toe en schep 1-2 min. door elkaar om alles goed door te warmen. Schep de bosui en koriander erdoor en serveer direct.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Valli Little. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: David Morgan
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!