aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht, soep |
doordeweeks |
hollands |
Het recept voor de bier-kaassoep van Mister Kitchen.
Ingrediënten
- 1 blaadje laurier
- 2 takjes tijm
- 2 el olijfolie
- 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes
- 2 bospenen in plakjes
- 1 flinke aardappel in blokjes
- 200 ml bier donker, niet te zoet*
- 1 l kippenbouillon van 2 tabletten
- 150 g kaas oude, pittig, geraspt
- 2 el bladpeterselie fijngesneden
Instructies
- Fruit in een pan met dikke bodem de ui, laurier en tijm 5 min. zachtjes in de olijfolie, maar laat de ui niet kleuren. Voeg de overige groenten en de aardappel toe en bak 5 min. zachtjes mee. Blus af met het bier en laat 2 min. pruttelen.
- Voeg de bouillon toe, breng tegen de kook aan en laat 15 min. zachtjes koken tot de groenten net gaar zijn.
- Verwijder laurier en tijm en voeg de kaas toe. Maak er met de staafmixer een gladde, dunne gebonden soep van en serveer met peterselie. Evt. lekker met stoer brood.
Voedingswaarde
Productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Jan Willen van Riel. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!