vegetarisch
aantal 4 |
lunchgerecht |
winter |
|
lactosevrij
Warme trui, check. Shawl, check. Droog weer, check. Vrienden, check! Gloeiende Biqju-bbq, check. Barbecueën hartje winter is hot! En belangrijker: geweldig leuk en lekker! Start met deze warme portobello met tijmsalie-eitjes en avocado van de bbq!
Ingrediënten
- 4 portobello’s groot
- 1 teentje knoflook geperst
- olijfolie
- 4 eieren vers
- paar takjes tijm
- paar takjes salie
- 2 avocado’s
Instructies
- Marineer de portobello’s in wat olijfolie, knoflook, zout en peper. Leg ze met de hoed naar boven op de grillplaat van de bbq (of op een gewone grillplaat). Gril ze 5 min. Keer om en breek boven iedere portobello een ei.
- Keer om en breek boven iedere portobello een ei. Laat stollen en dek af met een velletje folie. Snijd de tijm en salie fijn. Bestrooi de eitjes met de helft van de kruiden.
- Snijd de avocado’s in plakjes. Verdeel de avocado over de portobello’s en bestrooi met de rest van de kruiden, zout en peper. Besprenkel met nog wat olijfolie. Serveer gelijk met gegrild brood van de bbq.
Voedingswaarde
Productie en recept: Dosia Brewer, Trudelies Schouten en Merijn Tol. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Eke Mariën m.m.v. Biqju
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!