Risotto met vis en garnalen

Risotto met vis en garnalen

aantal 2 | hoofdgerecht | zomer | italiaans |
Typisch Italiaans, deze romige saffraanrijst met vis, knoflook, erwtjes en garnalen. Saffraan geeft gerechten een mooie oranje-gele kleur. Het aroma van verse saffraan is vrij sterk met een iets bittere, aardse smaak.
Maak ook eens zarzuela, het zusje van paella.
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • ½ tl saffraandraadjes
  • 450 ml kippenbouillon van 1 tablet
  • 2 el olijfolie
  • 100 g garnalen gepelde, rauwe
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 vleestomaat zaadlijsten verwijderd, in kleine blokjes
  • 150 g risottorijst*
  • 150 g stevige witvisfilet in stukken
  • 150 g doperwten diepvries

Instructies

  • Week de saffraandraadjes in de kippenbouillon.Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen met de ui en de knoflook ± 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaatblokjes toe, bak ze ± 2 min. mee en voeg de rijst toe. Bak de rijst tot ze heet is en schenk de bouillon met de saffraandraadjes in de pan. Roer alles goed door, draai het vuur op de laagste stand (een warmhoudplaatje op een lage pit is ideaal) en leg een deksel op de pan. Roer de rijst een aantal keren door.
  • Voeg na ± 10 min. de vis en doperwten toe en roer ze door de rijst. Leg het deksel weer op de pan en houd de pan nog ± 10 min. op zeer laag vuur tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen en gaar is.

Voedingswaarde

calorieën: 530kcal
auteur: delicious.
*Gebruik bij snelkook-risottorijst 50 ml bouillon minder, door de voorbewerking in de fabriek neemt deze rijst minder vocht op.
Receptuur: Eke Mariën. Bereiding: Jankees Roggeveen. Fotografie: Harold Peirera. Styling: Annelies Morris
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!