aantal 6 |
hoofdgerecht |
feestelijk, weekend |
frans |
Met deze stoof van kabeljauw en vongole kun je wel zes mensen blij maken! Serveer met lekker brood. Dan kun je ook de laatste beetjes uit je bord opsnoepen.
Ingrediënten
- 1 kg vongole*
- 100 g boter
- 2 uien middelgroot, fijngesneden
- 4 tenen knoflook fijngesneden
- 1 l visbouillon van tabletten
- 1 stengel bleekselderij in dunne boogjes
- 450 g aardappels vastkokende, in blokjes
- 200 ml volle melk
- 450 g kabeljauwfilet in mooie stukken
- bosje postelein grof gesneden
- 10 g selderijblad fijngesneden
Instructies
- Leg de vongole ± 30 min. in ruim koud water, schep goed om, haal ze eruit en leg ze in een vergiet. Verwijder kapotte exemplaren.
- Verwarm de boter in een ruime pan, voeg de ui en knoflook toe en laat 10-15 min. zachtjes bakken, totdat ze goudbruin zijn. Voeg de bouillon, bleekselderij en aardappels toe en breng aan de kook. Kook het mengsel 10 min. en voeg dan de melk toe.
- Breng opnieuw aan de kook en voeg de kabeljauw en vongole toe. Laat nog hooguit 3-4 min. koken of totdat de schelpen open staan. Roer tot slot de postelein en het selderijblad erdoor, laat niet meer koken, zet het vuur uit.
- Serveer met brood.
Voedingswaarde
* Vongole koop je bij de viswinkel of op de markt, bestel ze evt. van tevoren. Het seizoen loopt van september tot en met mei.
Recepten: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!