aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, voorjaar |
midden-oosters |
Vlees is niet alleen erg lekker naast een goedgevulde salade, maar ook erin! Deze salade van lam is aangemaakt met een dressing van honing, mosterd en limoen. Smullen maar!
Ingrediënten
- 120 g wilde rijst*
- 165 g witte quinoa*
- 60 ml olijfolie
- 2 lamshaas per stuk 250 g of lamsfilet
- 1 limoen gehalveerd
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 1 el dijonmosterd
- 1 el honing
- 100 g gemarineerde geroosterde paprika in olie, uitgelekt, in repen (pot)
- 2 stengels bleekselderij in dunne plakjes
- 50 g hazelnoten blanke, geroosterd, gehakt
- 150 g spinazieblaadjes
- 125 g geiten- of schapenfeta, verbrokkeld
Instructies
- Doe de rijst met 1 l water in een ruime pan en breng aan de kook over middelhoog vuur. Zet het vuur iets lager en laat de rijst afgedekt zachtjes 15-20 min. koken. Voeg de quinoa toe en kook nog eens 10 min. of tot de rijst en quinoa beetgaar zijn. Giet af en zet weg.
- Verhit intussen 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi het lamsvlees met zout en peper en leg het samen met de limoenhelften, met de snijkanten onder, in de pan. Bak het vlees 3 min. aan elke kant voor medium. Neem het vlees uit de pan en laat het, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 5 min. rusten.
- Maak intussen de dressing: pers de gebakken limoenhelften uit en meng het sap met de uitgelopen sappen uit het lamsvlees, de knoflook, mosterd, honing en de overige 2 el olie en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de overige ingrediënten in een kom met het in plakjes gesneden lamsvlees en het rijst-quinoamengsel en besprenkel met de dressing.
Voedingswaarde
* Wilde rijst is te koop bij delicatessenzaken of online te bestellen. Quinoa koop je bij de supermarkt of natuurwinkel.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!