Teajelly (theegelei)

Teajelly (theegelei)

aantal 450 | drankje | | chinees |
In een Chinese keuken hoef je nooit een theepot te zoeken, er staat altijd een rijtje klaar. 
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 1 kaneelstokje
  • 350 g geleisuiker
  • 2 tl sinaasappelrasp
  • 1 el sinaasappelsap
  • jampotje(s)

Instructies

  • Doe thee en kaneelstokje in een steelpan, schenk er 400 ml kokend water op en laat 5 min. trekken. Voeg suiker en sinaasappelrasp en -sap toe, breng al roerend aan de kook en laat 4 min. koken. Schenk door een zeef in een gesteriliseerde jampot, druk de theeblaadjes een beetje uit. Sluit de pot meteen en keer om. Na 5 min. kun je de pot(ten) weer rechtop zetten.
  • Ongeopend kun je de gelei ± 4 maanden bewaren. Heerlijk op scones met clotted cream of stijfgeklopte slagroom.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!