aantal 4 |
hoofdgerecht |
winter |
koreaans |
lactosevrij
Staat de kimchi in de koelkast te wachten om gebruikt te worden? Haal dan snel onderstaande ingrediënten in huis en maak kimchi jjigae, de heerlijke Koreaanse stoofsoep.
Ingrediënten
- 3 uien fijngesneden
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 2-3 pepers rood, vers, zeer fijn gesneden
- 300 g buikspek in dunne plakken
- 250 g kimchi grof gesneden, bij voorkeur zo oud – gerijpt – mogelijk
- 400 ml kimchivocht
- 600 ml vlees- of groentebouillon blokje of zelfgetrokken
- 5 el tofoe in blokjes
- 4 el bosui fijngesneden
Instructies
- Verhit een soeppan en bak de ui, knoflook, de helft van de pepers, het buikspek en de kimchi zachtjes 10 min. voeg het kimchivocht toe. Laat 5 min. inkoken en voeg de bouillon toe, kook minimaal 30 min. zachtjes.
- Roer vlak voor het serveren de tofoe, bosui en rest van de rode peper erdoor. Roer er naar smaak nog wat gedroogde Koreaanse peper door.
Voedingswaarde
Recept: Yokiyo. Bereiding: Jaymz Pool. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel. Productie: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!