Handschoenenweer? Zet dan de stoofpan op het vuur en ga voor puur Koreaans comfortfood. Kimchi jjigae is een pittige, hartige stoofpot die uit zijn voegen barst van de smaak dankzij gefermenteerde kimchi, zachte tofu en een rijke bouillon.
aantal 4 | hoofdgerecht | winter | koreaans | lactosevrij
Staat de kimchi in de koelkast te wachten om gebruikt te worden? Haal dan snel onderstaande ingrediënten in huis en maak kimchi jjigae, de heerlijke Koreaanse stoofsoep.
Ingrediënten
- 3 uien fijngesneden
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 2-3 pepers rood, vers, zeer fijn gesneden
- 300 g buikspek in dunne plakken
- 250 g kimchi grof gesneden, bij voorkeur zo oud – gerijpt – mogelijk
- 400 ml kimchivocht
- 600 ml vlees- of groentebouillon blokje of zelfgetrokken
- 5 el tofoe in blokjes
- 4 el bosui fijngesneden
Instructies
- Verhit een soeppan en bak de ui, knoflook, de helft van de pepers, het buikspek en de kimchi zachtjes 10 min. voeg het kimchivocht toe. Laat 5 min. inkoken en voeg de bouillon toe, kook minimaal 30 min. zachtjes.
- Roer vlak voor het serveren de tofoe, bosui en rest van de rode peper erdoor. Roer er naar smaak nog wat gedroogde Koreaanse peper door.
Voedingswaarde
Recept: Yokiyo. Bereiding: Jaymz Pool. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel. Productie: Merijn Tol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Wil je de basis helemaal zelf maken? Lees dan ook: kimchi – stap voor stap