aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
weekend |
mediterraans |
Frittata is een Italiaanse variant op de omelet. Je kunt eindeloos met de ingrediënten variëren. Wij maken een courgette frittata met Griekse schapenkaas en bacon.
Ingrediënten
- 500 g courgette grof geraspt
- 2 el olijfolie extra vergine
- 1 ui fijngesneden
- 125 g bacon zonder zwoerd
- 6 eieren
- 75 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 125 g kasserikaas* of feta, grof geraspt
- 4 el dille fijngesneden
- plukjes dille ter garnering
Instructies
- Schep 1 tl zout door de courgette en laat ± 15 min. staan. Verwarm intussen de oven voor tot 180ºC.
- Verhit ½ el olie in een ovenbestendige koekenpan en bak hierin de ui en bacon 5 min. op hoog vuur onder af en toe omscheppen tot de bacon knapperig is. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Verbrokkel de bacon.
- Knijp zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Klop de eieren los in een grote kom. Klop de bloem, het bakpoeder en 1 el olijfolie erdoor zodat je een glad mengsel krijgt. Voeg het baconmengsel, de courgette, kaas, dille en wat zout en peper toe.
- Vet de koekenpan in met ½ el olie. Schenk het mengsel in de koekenpan en zet 50 min. in de oven of tot de frittata goudgeel en volledig gaar is. Strooi er nog wat dille over.
Voedingswaarde
* Kasserikaas is een milde Griekse schapenkaas die heel goed smelt.
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: John Henseler. Illustraties: Kat Chadwick. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!