Courgettefrittata

Courgettefrittata

aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | weekend | mediterraans |
Frittata is een Italiaanse variant op de omelet. Je kunt eindeloos met de ingrediënten variëren. Wij maken een courgette frittata met Griekse schapenkaas en bacon. 
Kooktijd30 minutes
Oven50 minutes
Totale tijd1 hour 20 minutes

Ingrediënten

  • 500 g courgette grof geraspt
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 1 ui fijngesneden
  • 125 g bacon zonder zwoerd
  • 6 eieren
  • 75 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 125 g kasserikaas* of feta, grof geraspt
  • 4 el dille fijngesneden
  • plukjes dille ter garnering

Instructies

  • Schep 1 tl zout door de courgette en laat ± 15 min. staan. Verwarm intussen de oven voor tot 180ºC.
  • Verhit ½ el olie in een ovenbestendige koekenpan en bak hierin de ui en bacon 5 min. op hoog vuur onder af en toe omscheppen tot de bacon knapperig is. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Verbrokkel de bacon.
  • Knijp zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Klop de eieren los in een grote kom. Klop de bloem, het bakpoeder en 1 el olijfolie erdoor zodat je een glad mengsel krijgt. Voeg het baconmengsel, de courgette, kaas, dille en wat zout en peper toe.
  • Vet de koekenpan in met ½ el olie. Schenk het mengsel in de koekenpan en zet 50 min. in de oven of tot de frittata goudgeel en volledig gaar is. Strooi er nog wat dille over.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Kasserikaas is een milde Griekse schapenkaas die heel goed smelt.
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Michelle Noerianto. Bereiding: John Henseler. Illustraties: Kat Chadwick. Bewerking: Dosia Brewer
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!