Gevulde flensjes met ham en ei

Gevulde flensjes met ham en ei

aantal 4 | lunchgerecht | pasen | frans |
In Normandië en Bretagne kun je hartige galettes (crêpes van boekweitmeel) eten. De ‘galette complète’ is een eenvoudige lekkere versie met ham en ei. Ook lekker voor de brunch.
Kooktijd45 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 225 g boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 300 ml melk volle
  • 60 g boter gesmolten, + 30 g boter voor erop
  • 8 plakjes ham
  • 8 kleine eieren

salade

  • 125 g kaas geraspte, emmenthaler of gruyère
  • 2 el citroensap
  • 6 el olijfolie groene
  • 1 kleine venkelknol flinterdun geschaafd
  • 1 zakje (150 g) waterkers of veldsla

Instructies

  • Klop een dik egaal beslag van meel, eieren en 100 ml melk. Voeg al kloppend de rest van de melk en 175 ml water toe en klop de boter erdoor. Gebruik liefst 2 middelgrote koekenpannen tegelijk, verhit ze op halfhoog vuur en bak van het beslag (zonder boter) 8 dunne flensjes.
  • Leg ze voor het vullen een voor een terug in de pan. Leg op elk flensje een klontje boter en laat smelten. Leg er dan een plakje ham op. Breek een ei boven het flensje en verspreid het eiwit met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat de dooier heel blijft en in het midden ligt. Bestrooi met de kaas. Klap de randen naar binnen, zodat een vierkant ontstaat terwijl de dooier zichtbaar blijft.
  • Klop voor de dressing mosterd, citroensap en zout en peper naar smaak door de olie. Meng de dressing door de rest van de salade-ingrediënten. Serveer de gevulde flensjes warm met de salade.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Lekker lazy: Je kunt ook kant-en-klare flensjes gebruiken. Neem de dunste die er zijn, dikke pannenkoeken zijn minder geschikt.
Recept: Trudelies Schouten. Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Foodstyling: Bart Stuart
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!