Noedelsalade met krokante sesameend

Noedelsalade met krokante sesameend

aantal 5 | hoofdgerecht, lunchgerecht | feestelijk | aziatisch |
Kooktijd40 minutes
Stoven/ afkoelen1 hour
Totale tijd1 hour 40 minutes

Ingrediënten

  • 4 eendenbouten*
  • 2 steranijs*
  • 3 tenen knoflook gekneusd
  • 4 cm gemberwortel in plakjes
  • 1 tl Chinees 5-kruidenpoeder*
  • 500 ml plantaardige olie om te frituren

saus

  • 4 el tomatenketchup
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 2 el sinaasappelsap
  • 2 el sesamolie*

salade

  • 200 g glasnoedels
  • 200 g daikon geschild en grof geraspt*
  • 1 bos waterkers blaadjes en dunne takjes
  • 100 g taugé
  • 4 bosuien in ringetjes
  • 1 el sesamzaadjes in een droge koekenpan geroosterd
  • 2 el korianderblaadjes grof gehakt

dressing

  • 1 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn*
  • 2 cm gemberwortel fijn geraspt
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 el sesamolie*
  • 3 el zonnebloemolie

Instructies

  • Doe de eendenbouten samen met de steranijs, knoflook, gember en het 5-kruidenpoeder in een braadpan. Voeg water toe tot de bouten net onder staan. Breng alles tegen de kook en laat de bouten in 45 min. zachtjes gaar stoven met een deksel op de pan.
  • Haal de gare bouten uit de bouillon en laat ze 15 min. afkoelen. Maak intussen een saus voor de eend door tomatenketchup, sojasaus, honing, sinaasappelsap en sesamolie goed te mengen in een kom. Pluk het eendenvlees van de bouten. Zorg ervoor dat de stukken niet dikker dan 1 cm zijn. Snijd ze eventueel bij. Bewaar het eendenvlees in een kom.
  • Kook de noedels beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel ze koud onder de kraan en giet ze af in een vergiet. Meng ze in een ruime kom met de daikon, waterkers, taugé en bosui. Klop met een garde de sojasaus, rijstazijn, geraspte gember en knoflook en schenk hier de sesam- en zonnebloemolie bij. Meng de dressing door de salade.
  • Verhit de frituurolie in een wok tot 180C. Voeg de helft van de stukken eend toe en frituur ze in 5 min. krokant. Schep ze goed om. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm in een voorverwarmde oven van 100C. Frituur ook de rest van de eend.
  • Meng de gefrituurde eend met de saus zodat er overal een laagje saus opzit. Verdeel de salade over grote diepe borden en leg de eend erop.
  • Bestrooi alles met nog wat sesamzaad en versgehakte koriander.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Te koop bij de toko of goed gesorteerde supermarkt. Eendenbouten bestel je bij de poelier.
Recepten: Eke Mariën. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!