Quiche met roodlof, fontina en walnoten

Quiche met roodlof, fontina en walnoten

vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | mediterraans |
Nu de koudere dagen eindelijk lijken aan te breken, snakken we naar warme, romige gerechten. Maak de quiche met Italiaanse fontina. En mochten we verrast worden door een zonovergoten najaarsdag: maak er dan een heerlijke lauwwarme salade van het seizoen bij!
Kooktijd25 minutes
Oven40 minutes
Totale tijd1 hour 5 minutes

Ingrediënten

  • 800 g roodlof*
  • 5 el olijfolie
  • 100 ml wijn droog, wit
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart diepvries, ontdooid
  • 200 g crème fraîche
  • 4 eieren
  • 200 g fontina geraspt
  • 75 g walnoten grof gehakt
  • 50 g rucola
  • ook nodig: quichevorm van 24 cm Ø of rechthoekige vorm van 18-28 cm, ingevet

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd aan de onderkant de lofstruikjes bij. Snijd ze overlangs in kwarten. Verhit in een ruime koekenpan 3 el olijfolie. Bak het roodlof in 8-10 min. beetgaar.
  • Breng intussen in een steelpan de wijn met sjalotjes aan de kook en kook het vocht langzaam tot 2 el in.
  • Bekleed intussen de vorm met de plakjes deeg.
  • Neem het wijn-sjalotjesmengsel van het vuur en roer er de crème fraîche door. Klop vervolgens een voor een de eieren erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het roodlof met de kaas en walnoten nonchalant over de deegbodem. Schenk er het ei-roommengsel over. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
  • Maak de rucola aan met de laatste 2 el olijfolie en zout en peper.
  • Snijd de quiche in 4 stukken. Leg de quiche op de borden met de rucolasalade erop.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Witlof is een prima alternatief!
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!