Op de huid gebakken dorade met antiboise

Op de huid gebakken dorade met antiboise

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | frans |
Verrijk je repertoire aan visrecepten met een Franse klassieker: dorade a l’antiboise.
Kooktijd25 minutes
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • 1-2 venkelknollen in plakken + wat venkelgroen voor de garnering
  • olie voor het grillen
  • 4 doradefilets* à 150 g met vel

antiboise

  • 2 tomaten zaadlijsten verwijderd, in heel kleine blokjes (brunoise)
  • 1-2 sjalotjes heel fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 el kappertjes kleingesneden
  • 1 el gehakte kervel
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • 2 el fijngesneden venkelknol
  • extra vierge olijfolie

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de antiboise in een kom met zoveel olijfolie dat alles net onder staat.
  • Verhit een grillpan. Bestrijk de venkel­plakken met olie, rooster ze aan beide kanten goudbruin en beetgaar en neem ze uit de pan.
  • Snijd de velkant van de dorades een paar keer in, bestrooi de filets met zout en peper en bestrijk ze met een beetje olie. Rooster 
de filets, in 2 delen, 2-3 min. op de velkant, keer ze en bak nog 1-2 min. (afhankelijk van de dikte) tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Schep wat antiboise op de borden en een paar plakken gegrilde venkel, leg de doradefilets erop en garneer met een takje venkelgroen. Serveer bijv. met gratin dauphinois.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Restaurant Pastis. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Laura Jongeneel
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!