Op de huid gebakken dorade met antiboise

Op de huid gebakken dorade met antiboise

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | frans |

Verrijk je repertoire aan visrecepten met een Franse klassieker: dorade a l’antiboise.

Kooktijd:25

Totale tijd:25

Ingrediënten

  • 1-2 venkelknollen in plakken + wat venkelgroen voor de garnering
  • olie voor het grillen
  • 4 doradefilets* à 150 g met vel

antiboise

  • 2 tomaten zaadlijsten verwijderd, in heel kleine blokjes (brunoise)
  • 1-2 sjalotjes heel fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 el kappertjes kleingesneden
  • 1 el gehakte kervel
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • 2 el fijngesneden venkelknol
  • extra vierge olijfolie

Instructies

  1. Doe alle ingrediënten voor de antiboise in een kom met zoveel olijfolie dat alles net onder staat.
  2. Verhit een grillpan. Bestrijk de venkel­plakken met olie, rooster ze aan beide kanten goudbruin en beetgaar en neem ze uit de pan.
  3. Snijd de velkant van de dorades een paar keer in, bestrooi de filets met zout en peper en bestrijk ze met een beetje olie. Rooster 
de filets, in 2 delen, 2-3 min. op de velkant, keer ze en bak nog 1-2 min. (afhankelijk van de dikte) tot ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Schep wat antiboise op de borden en een paar plakken gegrilde venkel, leg de doradefilets erop en garneer met een takje venkelgroen. Serveer bijv. met gratin dauphinois.

Voedingswaarde

Recepten en bereiding: Restaurant Pastis. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Laura Jongeneel

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!