Op de huid gebakken vis

Op de huid gebakken vis

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | |
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 1 flinke bos wortels* geschrapt (beetje groen er nog aan)
  • tl tijmblaadjes verse
  • 200 ml groentebouillon
  • 150 ml slagroom
  • 2 el bieslook geknipt
  • 3 vleestomaten rijpe, bovenkant ingekruist
  • 50 g olijven zwarte, ontpit, in plakjes
  • 5 el bladpeterselie grof gehakte
  • 4 stukken (à 125 g) witvisfilet met huid, bijv. zeebaars, heek, schelvis of koolvis

Instructies

  • Verwarm 30 g van de boter in een wijde (hapjes)pan en leg de worteltjes erin. Strooi de tijm erover en schenk er de bouillon op. Laat afgedekt 7 min. stoven. Neem het deksel eraf en laat het vocht verdampen. Voeg dan de room en bieslook toe en laat nog kort zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm intussen de oven voor op 175°C.
  • Dompel de tomaten 10 tellen onder in ruim kokend water, pel en halveer ze en verwijder vocht en zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en meng met de olijven en peterselie. Breng de salsa op smaak met 
zout en peper.
  • Verhit de rest van de boter in een ovenvaste koekenpan. Bak de vis hierin op de huid snel goudbruin in 4 min. Schuif de pan in de oven en laat in 6-8 min. gaar worden. Serveer de vis met het olijf-tomaatmengsel en de wortels. Lekker met aardappelgratin of linzen.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Snijd evt. heel dikke wortels in de lengte door, zodat ze allemaal gelijkmatig gaar worden. Bereiden ± 20 min.
Fotografie: Rob van der Vet. Styling: Jan Willem van Riel. Bereiding: Bart Stuart. Recept: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!